website verbeteren? 10 tips voor een goede website anno 2016

Posted on Posted in Webdevelopment

In 2016 is gevonden worden op het internet voor ZPP’ers en het MKB heel belangrijk. In Nederland beschikt namelijk 92% over internet. Om zo goed mogelijk te starten met een eigen website, of het verbeteren daarvan, hebben wij van Devimo 10 tips voor een goede start!

10-tips

De 10 tips voor een betere website

 1. Zet je specialisatie centraal
  Of u nu een ZZP’er, particulier of bedrijf bent, zorg dat enkel de kern zaken op uw website staan. Dit houdt in dat ook al doet u er nog meer bij u gaat focussen op uw unieke selling points, waarom moet ik voor jouw kiezen in plaats van de concurrent.
 2. Zorg voor een mobiel vriendelijke website
  Of u kiest voor aparte mobiele website of een website die zich aanpast aan de schermformaten ook wel responsive website genoemd, maakt niet uit. Zolang het maar mogelijk is om uw website zowel op mobiele devices als via een pc te bezoeken. Sinds 2016 houdt Google namelijk bij het positioneren van uw site rekening met of uw website ook op mobiel te lezen is. Daarnaast is het ook voor uw bezoekers fijn dat uw informatie overal en altijd te lezen is. Een extra tip om hoger in Google te komen: zorg ervoor dat uw website via https:// wordt geladen inclusief alle content/afbeeldingen. Veel hosts bieden dit inmiddels gratis aan om het groene slotje te krijgen.
 3. Leesbare teksten
  Zorg evoor dat alles wat u schrijft duidelijk is voor uw potentiƫle klanten. Teveel vaktaal is voor een consument nauwelijks te begrijpen, als u er niet omheen kunt om vaktaal te gebruiken, probeer het dan waar nodig te verduidelijken met bijvoorbeeld afbeeldingen. Deze spreken immers meer dab 1000 woorden.
 4. Wees niet bang voor concurrenten
  Heeft uw concurrent een blog of tekst geschreven waar u zelf ook wat aan heeft gehad, wees dan niet bang daarnaar te linken. Het laat namelijk respect zien voor uw concurrent maar ook dat u geloofd in uw eigen vakmanschap.
 5. Zorg voor direct contact
  Bouw een persoonlijke “over mij/ons” pagina, waarbij u een persoonlijke afbeelding plaats en het liefst iets meer over uzelf verteld. Dit zorgt er namelijk voor dat uw potentiĆ«le klant weet met wie hij/zij op het punt staat zaken mee te gaan doen. Zorg er daarnaast voor dat er direct contact met u kan worden opgenomen door een telefoonnummer of in ieder geval een contact pagina waar men snel een mail naar u kan versturen.
 6. Unieke content is king
  Schrijf blogs en persoonlijke teksten op uw website. Hierdoor stijft uw waarde voor Google en heeft uw klant unieke informatie ter beschikking.
 7. Hou het simpel
  Zorg dat uw website er overzichtelijk en simpel in elkaar zit.
 8. Zorg voor klantreviews
  Het is belangrijk te laten zien wat vorige klanten van uw werk vonden, ook als dit minder positief was.
 9. Voeg Call to actions to
  U weet als geen ander wat u wilt bereiken met uw website, voeg acties toe die ervoor zorgen dat u uw doel bereikt.
 10. Houdt de website up-to date
  Heeft u nieuwe ervaringen opgedaan of diploma’s/cerfificataten behaald zorg dan dat u dit communiceert als het van belang is voor uw bedrijf.

 

Devimo richt zich op het bouwen en onderhouden van (web) applicaties. Voor ons is het daarnaast belangrijk dat het internet steeds een stukje toegankelijker wordt, vandaar deze gratis 10 tips. Wij hopen dat we u met deze tips op weg helpen naar een betere website voor uw bezoekers en Google. Mocht u hierbij hulp nodig hebben kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u bijvoorbeeld helpen met het verbeteren van uw (web) applicatie, het onderhouden daarvan of voor het maken van een nieuwe. Daarnaast bieden wij een kwalitatief goede hosting aan waarbij u gratis gebruik kunt maken van https.