devportal, community voor webmasters

DevPortal

Posted on Posted in Webdevelopment

In 2011 is DevPortal opgericht (later overgegaan in WMPoint). Dit was een community waar beginnende en gevorderde web programmeurs bij elkaar kwamen om elkaar te helpen bij problemen waar tegen aangelopen werd tijdens het programmeren. De website heeft tot 2014 gedraaid onder de naam DevPortal, voluit Development portal. De website is in deze tijd verder ontwikkeld met verschillende layouts.

De eerste layout van Devportal:

devportal, community voor webmasters

Deze heeft anderhalf jaar online gestaan, de achterliggende code werd steeds verder geoptimaliseerd zodat de website soepel draaide op nieuwe en oudere browsers en pc’s. Een mobiele weergave is nooit uitgebracht voor DevPortal.

De programmeertaal die is gebruikt voor dit project is PHP, omdat deze taal uitermate geschikt is om web applicaties te ontwikkelen en onderhouden. De structuur in de code was echter nog ver te zoeken omdat het op een procedurele manier is ontwikkeld, terwijl inmiddels object georiƫnteerd programmeren (OOP) de standaard geworden is. Begin 2014 is WMPoint overgenomen en is daarvoor een geheel nieuwe code ontwikkeld, met het oog op mobiele apparaten en OOP geprogrammeerd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.