Front-end en back-end voor WebmasterPoint

Posted on Posted in Webdevelopment

In 2009 is de eigenaar van Devimo gestart met een eigen community DevPortal.Dit is een community waarbij beginnende en gevorderde programmeurs samenkomen en van elkaar kunnen leren. Omdat de website nog niet bestond heeft de eigenaar er in die de front-end en de back-end zelf ontwikkeld voor DevPortal.

In 2014 kon DevPortal sneller groeien door een concurrent over te nemen, namelijk WebmasterPoint. DevPortal werd doorgestuurd naar WMPoint en alle leden en content werden samengevoegd met die van WebmasterPoint. Al snel werd duidelijk dat de leden graag een nieuwe versie van de website zagen.

Midden 2014 is hiervoor dan ook een compleet nieuwe front-end en back-end ontwikkeld om er weer jaren tegenaan te kunnen. Het design is ontworpen door een extern persoon en door Devimo omgezet naar een responsive design zodat de site zich aanpast aan een mobiel, tablet of pc. Om de front-end en back-end goed te laten samenwerken is er gebruik gemaakt van een PHP framework, zodat er goede code structuur ontstond en de site ook aanpasbaar en onderhoudbaar werd.

Toegepaste technieken

  • Front-end en back-end (Front-end is de vormgeving van een website iets dat een bezoekers ziet, de back-end zorgt ervoor dat de front-end nieuwe informatie kan tonen).
  • CodeIgniter (een PHP framework dat is gebruikt voor structuur en onderhoudbaarheid van de website mogelijk te maken).
  • HTML en CSS (om de site vorm te geven en responsive te maken)
  • JavaScript en jQuery (om dynamisch content te laden en animaties op de website mogelijk te maken)
  • Mysql Database (zodat de content opgeslagen kan worden in de database)

Het project is begin 2015 verkocht en daarna nog onderhouden door Devimo wat inhield dat wij nieuwe functionaliteiten aan de website toevoegde wanneer de nieuwe eigenaar daarom vroeg. Helaas is WMPoint begin 2016 verkocht door de nieuwe eigenaar waardoor het project niet meer actief is.