Waardevol

Posted on Posted in Webdevelopment

In juli 2015 zijn wij begonnen met de ontwikkeling van waardevol.nl, voor dit project hebben wij de website ontwikkeld. Eerst hebben wij de photoshop bestanden (PSD”s) omgezet naar HTML5/CSS3 met het oog op responsive design. Hierdoor is de website geschikt voor mobiele devices. Vervolgens hebben wij de structuur van de website ontworpen en ontwikkeld.

Hierdoor zijn de verschillende pagina’s ontstaan. Ook is de betaalmodule van Mollie.nl door ons ingebouwd, zodat ondernemers direct kunnen betalen en aan de slag kunnen om advertenties op waardevol te plaatsen. Om dit mogelijk te maken is er een dashboard ontwikkeld waar ondernemers op kunnen inloggen en statistieken en advertenties kunnen inzien en maken.

Om de website beheerbaar te maken is er ook een back-end ontwikkeld voor het team van Waardevol. Hier kunnen zij ook bedrijven beheren, advertenties aanmaken, nieuwe categorie├źn aan de website toevoegen et cetera.

Gebruikte technieken

Voor de vormgeving is gebruik gemaakt van HTMl5, CSS3 en Javascript met als library jQuery. JavaScript en jQuery zorgen ervoor dat de site interactiever wordt en dat het hamburgermenu zichtbaar word wanneer de website wordt weergegeven op een kleiner scherm. Html5 en CSS3 zorgen er samen voor dat de vormgeving kan worden weergegeven in webbrowsers. Tevens zorgt CSS ervoor dat items aangepast worden wanneer het op een kleiner scherm wordt weergegeven.

Voor de back-end is volledig gebruik gemaakt van PHP met het Laravel5 framework voor een goede structuur. Hierdoor kan de website beheerd worden door andere PHP programmeurs omdat Laravel5 een duidelijk guideline en vaste structuur heeft.

Waardevol is inmiddels actief in meer dan 80 gemeenten en wordt op dit moment nog volop verder verspreid over heel Nederland. Het doel van Waardevol is om een platform te ontwikkelen voor ondernemers waar zij zelf de advertenties kunnen plaatsen en deze een grote, lokale, doelgroep bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.